В  митинга-поклонение ще се включат  и възпитаници на училище Васил

...
В  митинга-поклонение ще се включат  и възпитаници на училище Васил
Коментари Харесай

Митинг-поклонение за 150-годишнината от гибелта на Васил Левски в Карлово

В  митинга-поклонение ще се включат  и ученици на учебно заведение „ Васил Левски “. Пред паметника на Апостола ще бъдат положени венци и цветя, а по-късно присъстващите ще се насочат към родната му къща. В Националния музей ще се състои среща с Христина Богданова - праправнучка на сестрата на Апостола Яна. 

 

С гражданско поклонение, боен обред и  поднасяне на венци и цветя нощес пред паметника на Васил Левски в Ловеч беше отдадена респект към делото му. Възпоменателните събития във връзка 150-годишнина от гибелта на Апостола не престават и през днешния ден както в Ловеч, по този начин и в Къкринското ханче, където Левски е хванат.

Пред паметта и саможертвата на Васил Левски се преклониха доста политици, общественици, духовници и жители. С боен обред пред паметника на Апостола бяха поднесени венци и цветя.

 

От Ловеч ще тръгне туристическият поход " По стъпките на Апостола ". С историческа възстановка в местността " Пази мост " и Къкринското ханче ще бъде пресъздадено залавянето на Васил Левски. С гражданско поклонение, поднасяне на венци и цветя и боен обред пред паметника на Апостола в двора на ханчето ще бъде отдадена респект към делото на Левски. Вечерта в Ловеч се провежда и обичайното национално възпоменателно шествие " 150  години величие " на патриотичната организация " Ловечанци ".

 

В София Столичната община ще възпомене 150-годишнината от гибелта на Левски с панихида в храм " Света София " в 17ч. От 18 часа стартира церемонията-поклонение пред личността и делото на Апостола на българската независимост пред паметника на Васил Левски в столицата. Слово ще произнесе президентът Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР